Az Alkalmazott Oktatástan blogja szülőknek

Tudáskulcs blog

Tudáskulcs blog

A Hollywoodban élő Bernard Percy 42 éve él együtt boldogan feleségével

2018. április 20. - Alkalmazott Oktatástan

bernard-percy.jpg

Májusban meghívásomra Magyarországra látogat, és ismét tart előadásokat a világhírű előadó, író, oktató és gyereknevelési konzultáns.

Amikor pár napja beszélgettem vele, és megkérdeztem, hogy mi a véleménye arról, hogy egy életre választunk-e párt magunknak, vagy bármennyiszer elválhatunk, ha nem jött össze, ezt válaszolta nekem:

Az igazság az, hogy tudnunk kell kiválasztani a megfelelő életre szóló partnert, és meg kell értenünk, hogyan előzzük meg, illetve hogyan kerekedjünk felül a zaklatottságokon és a nehézségeken, amelyek minden kapcsolatban megjelennek. Én 46 éve élek együtt boldogan a feleségemmel ezen 2 alapelvnek köszönhetően. 

A válás annak beismerése, hogy nem sikerült megismerned és alkalmaznod ezeket az alapelveket arra, hogyan élj boldog, hosszan tartó kapcsolatban.

Az egyik oka annak, hogy feleségemmel boldogan élünk együtt ilyen régóta, hogy mi tudunk 2 dolgot: hogyan előzzük meg a zaklatottságot köztünk, és hogyan kerekedjünk felül, gyorsan azokon az időszakokon, amikor egyet nem értés és zaklatottság van köztünk.

Számos aranyszabály létezik, melyet a szemináriumaimon fogok részletezni. Köztük a legerőteljesebb eszköz arra, hogy fenntartsunk egy erős, boldog és tartós kapcsolatot, az az, hogyan legyünk valódi kommunikációban a partnerünkkel − és elkerüljük, hogy állandó harcra épüljön a kapcsolat; elkerüljük azt, hogy egy "Nekem igazam van, neked meg nincs!" nézőpontot vegyünk fel. A legtöbb ember nem igazán tudja és érti, mi is a kommunikáció − ez nem csak a kimondott szavak meghallása, ez sokkal-sokkal több.”

Elgondolkodtam a válaszán. Végül is tényleg mindenki arra vágyik, amit Bernard is mond, hogy megtalálja az életre szóló partnert. Mégis a legtöbb esetben ez nem sikerül. Mi az oka ennek? Miért van a sok válás és a sok szenvedéssel teli kapcsolat?

Én két fő okát látom ennek. Az egyik természetesen az elején jelentkezik, a párválasztáskor. Miért mész bele olyan párkapcsolatba, és maradsz benne hosszasan, ahol már az elején túl sok a különbözőség, nem egyforma az értékrend, nem egyforma az intelligencia szint, teljesen mások az érdeklődési körök, nincs valódi kommunikáció és őszinteség, és ha probléma adódik, minden villámlik és mennydörög körülöttetek, és egyszerűen képtelenek vagytok könnyedén és fájdalom nélkül elsimítani.

A másik az annak a képességnek a hiánya, hogy hogyan kell bánni az emberekkel. Hogyan kell kommunikálni. Sok ember nem jó példát hoz ezzel kapcsolatban otthonról. Ez igaz. De nem is tanul, képződik, hogy fejlessze az ilyen fajta képességeit.

Amerikai barátom, Bernard Percy 42 éve él együtt boldogan feleségével, jómagam 28 éve, Fanni lányunk pedig 11 éve él együtt boldogan a férjével. Megfigyeltem, hogy mi a közös ebben a három igazán jó házasságban. Íme: alapból is összeillőek vagyunk. Nem kellett kőkemény munkával elérni azt, hogy összecsiszolódjunk. Hasonló érdeklődési körök, közös baráti kör, szinte teljesen azonos értékrend, hasonló képzettségi szint és intelligencia szint, egyforma célok. Már a legelején is nagyon könnyű, nagyon jó, és nagyon kellemes volt együtt lenni, együtt csinálni bármit.

Viszont azt se gondold, kérlek, Kedves Olvasó, hogy nem voltak problémáink és nehézségeink. Igenis voltak, mégpedig nem is csak néhány, sőt egészen komolyak is. Mindhárom párra igaz azonban, hogy egy pillanatig sem álltunk meg fejlődni. Mindegyikünk folyamatosan tanult, képezte magát mind különböző személyiségfejlesztő tanfolyamokon és előadásokon, mind kommunikációs képességeket fejlesztő képzéseken, és konkrétan a párkapcsolatról és a gyereknevelésről szóló előadásokon.

Nem sajnáltuk az időt és a pénzt a fejlődésre, tanulásra. Nagyon sok energiát tettünk bele abba, hogy mi magunk változzunk, egyre jobbá váljunk, új nézőpontokat vegyünk fel, és ne gondoljuk azt, hogy úgy ahogy van, tökéletesek vagyunk. Mert senki sem az. És nincs az a szint, aminél ne lenne egy még magasabb szint. Mindig lehetünk még jobbak, még türelmesebbek és még szélesebb látókörűek.

Ezért van az, hogy manapság már mi magunk is tartunk párkapcsolati előadásokat, és ezért hívom meg immár 8. alkalommal Budapestre a nemzetközileg elismert előadót, Bernardot, hogy segítsek minél több embernek abban, hogy legyen egy életen át tartó, boldog párkapcsolata.

Szeretem, ha boldogok körülöttem az emberek!

Bernard Percy májusi budapesti előadásairól több információ itt található:
http://www.alkalmazottoktatastan.hu/parkapcsolati-eloadasok

Szeretettel, Gaján Éva
az Alkalmazott Oktatástan Magyarország elnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://tudaskulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr5813851712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása