Az Alkalmazott Oktatástan blogja szülőknek

Tudáskulcs blog

Tudáskulcs blog

Picasso gondolatai a gyermeknevelésről

2017. október 09. - Alkalmazott Oktatástan

pablo-picasso.jpg

A híres festő és író, Picasso gyermekneveléssel kapcsolatos gondolatait olvastam, és nagyon igaznak, valamint erőteljesnek gondolom. Nekünk, pedagógusoknak és szülőknek szentírásként kellene ezt a gondolatot kezelnünk. Hiszen nincs jobb módja annak, hogy boldog gyermekeket neveljünk, minthogy hisszük, hogy mindegyikőjük tehetséges valamiben, és ezt velük is tudatjuk.

Íme az idézet:

„Életünk során minden egyes másodperc az univerzum egy új és egyedi pillanata, ami soha nem ismétlődik meg. És mit tanítunk a gyermekeinknek? Megtanítjuk nekik, hogy kettő meg kettő az négy, és hogy Franciaország fővárosa Párizs. Mikor fogjuk nekik azt is megtanítani, hogy kik is ők valójában?

Azt kellene nekik mondanunk: Tudod, hogy mi vagy? Te egy csoda vagy. Kivételes vagy. Soha nem született még egy olyan gyermek, mint te. A lábad, a karod, az ügyes ujjaid, ahogyan mozogsz. Lehet belőled egy Shakespeare, egy Michelangelo, egy Beethoven.

Megvan a képességed bármire. Igen, te egy csoda vagy. Te felnőttként képes lennél majd bántani egy másik embert, aki ugyanúgy egy csoda, mint te? Dolgoznod kell azon, mindannyiunknak dolgoznia kell azon, hogy a világot méltóvá tegyük a gyermekek számára.” (Pablo Picasso)

Én és munkatársaim szívvel-lélekkel dolgozunk azon, hogy a világot méltóvá tegyük a gyermekek számára!

Szeretettel:
Gaján Éva, elnök
Alkalmazott Oktatástan

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tudaskulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr4912944751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása